Jalkaterapia

Jalkaterapeutti hoitaa kaikenikäisten jalkaongelmia

Vastaanotolle voi hakeutua hoidattamaan niin
terveitä jalkoja kuin sairausperäisiä jalkaongelmia, iho- ja kynsiongelmia sekä alaraajojen rakenne- ja kuormitusmuutosten aiheuttamia vaivoja. Jalkojen terveyden ylläpito ja jalkaongelmien ennaltaehkäisy on osa jokapäiväistä terveydenhoitoa. Ammattiapua tarvitaan viimeistään silloin, kun omat keinot eivät riitä tai kun jalkojen omahoito ei enää omin voimin onnistu. Erityisesti ikääntyneille jalkojen kunnolla on ratkaiseva merkitys kävelyn ja liikuntakyvyn säilymiselle ja koko yleiskunnolle.

Asiakkaiden suusta

”Todella ammattitaitoinen ja ystävällinen, ihmisläheinen todella hyvä keskustelija.”

Jalkaterapeutti AMK on terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Jalkaterapeutti AMK on terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Jalkaterapeutit ovat nimikesuojattuja terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka rekisteröi Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

Jalkaterapia perustuu ammattialan tutkittuun lääketieteelliseen tietopohjaan. Hoidon lisäksi
selvitetään jalkaongelmien syntymekanismeja, jotta ongelma voidaan hoitaa ja ehkäistä oireiden
uusiutuminen.

Jalkojenhoidot sisältävät kynsiongelmien kuten sisäänkasvaneiden, paksuuntuneiden ja sienikynsien hoidot, kovettumien poistot ja haavanhoidot. Hoidon ohella saat jalkaterveyteen perehtynyttä ohjausta mm. jalkojen omahoidosta, kenkien ja apuvälineiden valinnasta ja jalkavoimistelusta.

Monet sairaudet aiheuttavat vaivoja mm. jalkojen pehmytkudoksissa, kynsissä, verenkierrossa, hermostossa ja jalkojen toimintakyvyssä.

Jalkaterapeutti hoitaa sairausperäisiä jalkaongelmia sairauden aiheuttamat erityispiirteet huomioon ottaen. Jalkaterapeutilta saat apua mm. diabeteksen sekä reuma- ja ihosairauksien aiheuttamissa jalkaongelmissa.

Silikonista valmistettavat yksilölliset varvastuet ja oikaisijat auttavat varpaiden virhesennoissa joko korjaten liikkuvien varpaiden asentomuutoksia tai
suojaten jäykistyneitä varpaita. Saatavana on myös valikoima erilaisia tehdasvalmisteisia varpaiden ja jalkaterien suojia, pehmusteita ja iholle liimattavia suojalevyjä sekä jalkojen omahoitotuotteita.

Satu Lahtinen

Jalkaterapeutti

Olen toiminut jalkaterapeuttina vuodesta 2002. Valmistuttuani työskentelin sairaalan jalkaterapeuttina muutaman vuoden ja yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2006.

Tavoitteenani on saada pidettyä mahdollisimman monet jalat liikkeessä, kivuttomina ja toimintakuntoisina. Hoitola on avoinna ajanvarauksella maanantaista perjantaihin, lauantaiaikoja on satunnaisesti tarjolla.

Aukioloajat vaihtelevat päivittäin ja minut tavoittaa parhaiten puhelimitse arkisin klo 10-17 välisenä aikana. Puhelut ohjautuvat vastaajaan kun hoitotyö on kesken, joten jätäthän viestin vastaajaan, jos haluat että soitan takaisin, kiitos!

Tervetuloa sekä vanhat että uudet asiakkaat hoitolaani Keilataloon Kuopion torin kulmassa!

Varaa aika jalkaterapiaan